Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Resmiye Canaltay, yarım kalan yol projelerinin tamamlanması ve pratikte yaşanan sorunların çözülmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Canaltay öncelikle “yarım kalan yol projeleri” gündemi ile önümüzdeki haftalarda Ankara’ya ziyaret gerçekleştirecek.
Canaltay, başta Güzelturt-Lefke Çevre Yolu olmak üzere Güzelyurt bölgesinde ve ülke genelindeki Karayolları ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Bakan Canaltay ve beraberindeki heyet, Güzelyurt bölgesinde temaslarda bulunarak vatandaşlarla buluştu ve bakanlığa bağlı dairelerin Güzelyurt şubelerini ziyaret etti.
Güzelyurt Kaymakamı Savaş Orakçıoğlu ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar ile görüşen Canaltay, bölgenin sorunları hakkında bilgi aldı ve bakanlığın projelerini aktardı.
Adada yarım kalan duble yol ve diğer karayolu altyapı projelerinin ara emirleri nedeniyle yarım kaldığını ve uzun süre tamamlanamadığını belirten Canaltay, "Kamu yararına projelerin ara emirlerine takılmadan başlayıp bitmesi ile ilgili Meclis'te bir yasa değişikliği çalışması mevcut. Ülke yararına olacak ve kalkınmakta olan bölgelerimize arayı kapatma fırsatı sunacak projelerin bir an önce tamamlanması öncelikli hedefimizdir” dedi.
Canaltay, Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile imzalanan protokol ile 2022 sonuna kadar, büyük bölümü kırsal kesim yolu olan 322 km’lik karayolu altyapısının yenileneceğini, KKTC geneline yayılan bu projelerin eş zamanlı başlatılmasının planlandığını, herhangi bir bölgede bulunan bir yola öncelik verilmediğini ifade etti.
Güzelyurt’un kalkınmakta olan bir bölge olduğunu kaydeden Canaltay, “Güzelyurt KKTC ekonomisine katma değeri olan bir bölge. Özellikle narenciye sektörü sayesinde büyük potansiyele sahip Güzelyurt’u her açıdan bir çekim merkezi haline getirmek için neler yapılabileceğini konuşmalıyız” ifadelerini kullandı.
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı, salgın nedeniyle halk sağlığını korumak adına yurt dışından gelenler için uygulanan mecburi karantina nedeniyle ekonomik olarak geriye gidildiğini ve bu nedenle bakanlığın bazı hizmetlerinin aksadığını ancak imkanlar çerçevesinde ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını söyledi.
Canaltay, Haziran ayından planlanan tam açılma ile birlikte Güzelyurt'ta yetişen narenciyenin otellere satılacağını kaydederek “Ekonomik kalkınmayı ancak açılarak sağlayabiliriz ve bunun için de birbirimize destek vermeli ve birbirimizi kollamalıyız. Sağlık yönünden kendimizi koruyup salgından kurtulup ekonomik atılımı gerçekleştirmeliyiz” şeklinde konuştu.
Canaltay daha sonra Güzelyurt'ta bulunan Telekomünikasyon Dairesi, Posta Dairesi, Trafik Dairesi’ne bağlı Araç Kayıt, Muayene ve Ruhsatlandırma Şubesi ve Karayolları Dairesi şubelerini ziyaret ederek personel ile sohbet ederek personelin şikayet ve talepleri dinledi.
Bakan Canaltay’a temasları sırasında Bakanlık Müdürü Salih Canseç, Özel Kalem Müdürü Saffet Nadiri, Telekomünikasyon Dairesi Müdürü Enis Elagöz, Trafik Dairesi Müdürü Ahmet Aydın ve Karayolları Dairesi Güzelyurt Şube Sorumlusu Cemal Orakçıoğlu eşlik etti.