YENİ ERCAN HAVALİMANININ BİR AN ÖNCE AÇILMASI İÇİN ÇÖZÜM ÜRETİLECEK

YENİ ERCAN HAVALİMANININ BİR AN ÖNCE AÇILMASI İÇİN ÇÖZÜM ÜRETİLECEK

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ünal Üstel, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile birlikte Ercan Havalimanı yeni terminal binasında incelemelerde bulunan Başbakan Ersan Saner’e eşlik etti.

Bürokratlar ve teknik elemanların eşlik ettiği inceleme sırasında açıklama yapan Ersan Saner, ülkemizin ilk özelleştirmesi olarak kabul edilen ve yapımı devam eden Ercan Havalimanı’nın yeni terminal binasının kamu-özel işbirliği modeliyle 2012 yılında ihale edildiğini anlattı.

Saner, gerek terminal, gerek pist ve apron yapımı ile ilgili bilgi edinmek üzere yerinde incelemeyi gerçekleştirdiklerini belirterek “yeni havalimanının bir an önce hizmete girebilmesi için, sorunları yerinde görüp incelemek ve çözüm üretmek için burada bulunuyoruz” dedi.

Binaya genel olarak bakıldığında büyük aşama kaydedildiğini, yeni pistin ışıklandırma haricinde tamamlandığını gözlemlemenin umut verici ve sevindirici olduğunu ifade eden Başbakan Saner, “Bugünden itibaren iki bakanlığımızın da koordinasyonuyla bir an önce yeni havalimanının bir an önce halkımızın kullanımına açılması için gerekli çözüm önerilerini üretip, ihaleyi alan şirketimiz ile birlikte en erken zamanda açılması için gerekli her türlü çalışmayı yapacağımızı anlaştık” ifadelerini kullandı.

Yeni havalimanının ne zaman açılacağı ile ilgili net bir tarih söylemenin mümkün olmadığını ifade eden Başbakan Saner, yeni takvimlendirmenin halk ile paylaşılacağını sözlerine ekledi.

Print
Tags:

 

Telefon : +90 392 228 32 42

Fax : + 90 392 228 75 09

E-Posta : info.karayollari@gov.ct.tr