DERİNYA VE APLIÇ’IN GEÇİŞLERE AÇILMASI İÇİN YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALARIN SONUNA GELİNDİ

DERİNYA VE APLIÇ’IN GEÇİŞLERE AÇILMASI İÇİN YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALARIN SONUNA GELİNDİ

KKTC ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi arasındaki 6 ve 7. sınır kapısı olacak olan Derinya ve Aplıç’ın araç ve yaya trafiğine açılması için yapılan çalışmaların sonuna gelindi.

Başbakan Tufan Erhürman, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan ve bakanlık personelinden aldığı bilgilendirme sonrasında yaptığı açıklamada, Derinya Sınır Kapısı’nın 1 Ekim 2018, Pazartesi, Aplıç sınır kapısının ise 8 Ekim Pazartesi geçişlere hazır olacağını açıkladı.

Başbakan Ergürman, kapıların hızlı bir şekilde araç ve yaya geçişine hazır olmasına katkı koyan Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’na, kabinedeki bakanlara ve gösterdiği yoğun çaba nedeniyle Bakan Atakan’a teşekkür etti.

Bakanlığa bağlı dairelerin Salı günü başlattıkları çalışmalar doğrultusunda Telekomünikasyon Dairesi 1.5km’lik yeni altyapı yaparken, Derinya’daki polis birimlerinin merkez ile data alışverişi yapabilmesini sağlayacak internet servisi için Maraş santralinden 4.5km’ye yakın fiberoptik kablo çekti. Derinya’daki çalışmalar yarın tamamlanıp Polis Genel Müdürlüğü’ne teslim edilmesi hedefleniyor.

Karayolları Dairesi ise 60 ton temel malzemesi ve 90 ton asfalt serimi gerçekleştirdi. Buna ek olarak çizgileme ile düşey ve yatay trafik işaretleme işlerine devam eden Karayolları Dairesi’nin hedefi, 1 Ekim Pazartesi çalışmalarını tamamlamak.

Planlama ve İnşaat Dairesi de, KKTC’ye giriş yapılırken iki, çıkarken de iki muhaceret memurunun görev yapabileceği kabinler ile birlikte gümrük, sigorta ve turizm personeli için Metehan Sınır Kapısı’nda boş duran 3 kabini Derinya Sınır Kapısı’na yerleştirdi. Buna ek olarak Polis karakol binası ile erkek ve kadın tuvaleti yapıldı.

Diğer yandan Aplıç kapısının 8 Ekim 2018 Pazartesi günü geçişlere hazır olması için Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı daireler, geçtiğimiz Çarşamba günü çalışmalarına başladı. 

Print
Tags:

 

Telefon : +90 392 228 32 42

Fax : + 90 392 228 75 09

E-Posta : info.karayollari@gov.ct.tr