CANALTAY: HALKIMIZDAN TEK BEKLENTİMİZ TRAFİKTE DİKKATLERİNİ SADECE YOLA VERMELERİDİR

CANALTAY: HALKIMIZDAN TEK BEKLENTİMİZ TRAFİKTE DİKKATLERİNİ SADECE YOLA VERMELERİDİR

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, Evkaf İyilik Gönüllüleri ve Kuzey Kıbrıs Offroad Derneği’nin katkılarıyla, trafik güvenliği farkındalığını artırmak ve trafikte cep telefonu kullanmanın engellenmesini sağlamak amacıyla çalışma başlatıldı.

Lefkoşa-Girne Anayolu üzerinde bugün yapılan tanıtıma, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Resmiye Eroğlu Canaltay, Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter ve Kuzey Kıbrıs Offroad Derneği Başkanı Hulus Eren katıldı.

Tanıtım nedeniyle kısa bir konuşma yapan Bakan Canaltay, trafikte akıllı telefon kullanımının artması ile birlikte dikkatsiz sürüşe bağlı kazaların arttığını, son üç yılda meydana gelen kazaların başlıca sebeplerinden birinin, alkol tesiri altında araç kullanma ve aşırı sürat ile birlikte, dikkatsiz sürüş olduğunu ifade etti.

Akıllı telefonlar, mesajlaşma ve sosyal medyanın hayatımızda önemli yer tutmaya başladığını ifade eden Canaltay, bugün başlattıkları çalışmanın bir nebze de olsa bu kazaları engellemesini temenni etti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Resmiye Eroğlu Canaltay, projenin hayat bulmasına katkı sağlayan Evkaf İyilik Gönüllüleri ve Kuzey Kıbrıs Offroad Derneği'ne teşekkür ederken, benzer çalışmaların diğer ilçelerde de yapılacağını kaydetti.

Canaltay, sürücülerin trafikte dikkatlerini sadece yola vermelerini istedi.

Kuzey Kıbrıs Offroad Derneği Başkanı Hulus Eren ise, sosyal sorumluluk bilinciyle cep telefonu kullanımının zararına karşı farkındalığı artırmak amacıyla bu projeyi yaptıklarını söyledi.

Eren, Canaltay ve Benter’e katkılarından ötürü teşekkür etti, çalışmanın özellikle çocukların dikkatini çekeceğine ve aileleri uyaracağına inanç belirtti.

Lefkoşa İyilik Gönüllüleri Koordinatörü Mustafa Şamil de, büyükler uyarıları dikkate almasa da küçüklerin çok dikkatli olduğunu kaydetti.

Şamil, trafikte Telefonla vakit geçirmenin ne kadar dikkat dağıtıcı olduğuna işaret ederek, herkesin trafikte sorumluluk sahibi olmasını istedi.

 

Print
Posted: Eyl 24, 2021,
Comments: 0,
Tags:

 

Telefon : +90 392 228 32 42

Fax : + 90 392 228 75 09

E-Posta : info.karayollari@gov.ct.tr