CANALTAY: GÜNEY MESARYA’NIN ALTYAPI TALEPLERİ 2022 BÜTÇESİNE DAHİL EDİLECEK

CANALTAY: GÜNEY MESARYA’NIN ALTYAPI TALEPLERİ 2022 BÜTÇESİNE DAHİL EDİLECEK

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Resmiye Canaltay, uzun yıllar ihmal edilen Güney Mesarya bölgesinin altyapı olarak geliştririlmesi için düğmeye bastı.

KKTC Karayolları Master Planı Uygulama protokolü çerçevesinde 2022 sonuna kadar yenilenecek olan kırsal kesim yolları dışında bölgenin altyapı ihtiyaçlarını dinlemek için yerek yöneticilerle bir araya gelen Canaltay, bölgeden gelecek taleplerle ilgili bürokratlarıyla çalışma yapacağını ve ihtiyaç duyulan kaynağın, bakanlığın 2022 bütçesine dahil edileceğini ifade etti. 

Canaltay, KKTC Karayolları Master Planı çerçevesinde tamamlanan Lefkoşa Çevre Yolu’nun 11km’lik bölümünün 20 Temmuz’da trafiğe açıldığını, İskele-Çayırova Duble Yolu’nun ise 15 Kasım’da halkın hizmetine sunulacağını belirtti. Canaltay, protokol kapsamına giren karayolu projelerinin 2022 sonuna kadar bir bir hayata geçirileceğini, eksiklikleri tamamlamak için bakanlık olarak gerekeni yapacaklarını ifade etti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Resmi Canaltay, Güney Merarya bölgesinde bulunan belediye başkanları ve muhtarlarla bir araya gelerek bölgedeki yol projeleri hakkında bilgi verdi ve yerel yöneticilerin altyapı ile ilgili taleplerini dinledi. Beyarmudu Belediyesi Güney Mesarya Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen toplantıya Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip, Vadili Belediye Başkanı Mehmet Adahan, Akdoğan Belediye Başkanı Ahmet Latif, İnönü Belediye Başkanı Ali Öncü ve Paşaköy Belediye Başkanı Habil Tülücü ile Güney Mesarya Bölgesi köy muhtarları katıldı.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Canaltay, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, belediyelerin ülke yönetim şekli içerisinde çok önemli bir yere sahip olduğunu, belediye belediye başkanlarının ise bu hizmet ağının ağır işçileri ağır işçileri olarak bölgenin sorunlarını çözmeye çalıştığını söyledi.

“Bakanlığa geldiğim günden itibaren önceliğim, parti veya siyasal görüş ayrımı yapmadan herkesle işbirliği ortamı oluşturmak. Bu sayede pratik adımlarla kısa zamanda çok sayıda çözüm ürettik” diyen Canaltay,

2021 yılını tamamlamak üzere olduklarını ancak ne yazık ki pandemi neeniyle istenildiği oranda altyapı işlerine ayrılamadığını ifade etti.

Canaltay, “2022 yılı bütçesi hazırlığı öncesi, tüm belediye başkanlarını dinleyerek, bakanlığımın faaliyet alanlarında gerekli kaynağın hazır olmasını sağlamak amacındayım. Bugün anlatmaktan ziyade, ekibimle birlikte dinlemeye geldim. dinleyeceğz, not alacağız, hızlı çözüm üretmemiz gereken noktalarda hemen, kaynak gereken alanlarda ise zaman içerisinde sorunları çözeceğiz” dedi.

Güney Mesarya’daki belediyelerin ağır bir yük altında bir yandan bölgenin gelişmesi, diğer yandan pandeminin yayılmaması adına ortaya koyduğu çaba için belediye başkanları ve muhtarlara teşekkür etti.

Daha sonra söz alan belediye başkanları ve muhtarlar, bölgenin altyapı sorunlarını dinlemek için organize edilen toplantı dolayısıyla Bakan Canaltay’a teşekkürlerini sundu ve kendi belediye hudutları içerisinde bulunan altyapı sorunları ve eksiklikleri ile ilgili Bakan Canaltay’a bilgi verdi.

Print
Posted: Ağu 18, 2021,
Comments: 0,
Tags:

 

Telefon : +90 392 228 32 42

Fax : + 90 392 228 75 09

E-Posta : info.karayollari@gov.ct.tr